Geld besparen op eten

Geld besparen op eten

dec 10
Geld besparen op eten

Er zijn verschillende interessante manieren om geld te besparen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om eenvoudiger en gezonder te gaan leven. Door over te stappen op een gezonde levensstijl kunt u meer geld overhouden. De volgende tips zijn niet alleen goed voor uw gezondheid, maar ook voor uw portemonnee.

Vasten

Ons lichaam is dagelijks veel energie kwijt aan het verteren van voedsel. Door bewust één dag in de week niet te eten zorgt u voor een betere energieverdeling in uw lichaam. U houdt tevens meer geld over doordat u geen voedselkosten heeft. Plan een rustige dag in wanneer u gaat vasten. Op deze dag hoeft u geen voedsel te kopen, maar u kunt ook besluiten om die dag helemaal niks uit te geven.

Gematigd eten

Behalve een dag vasten kunt u er ook voor kiezen om gematigder te eten. Wanneer u bewust voor drie maaltijden per dag kiest, geeft u minder geld uit aan voedsel. Eet uw maaltijden op vaste tijdstippen. Het lichaam krijgt zo meer rust. Het is ook goed om een paar uur voor het slapen gaan niet meer te eten. U heeft dan een betere nachtrust, en ook hier heeft u weer het voordeel dat u minder geld uitgeeft aan voedsel.

Bespaar op vlees

Vlees is een duur product, je hebt het niet elke dag nodig om gezond te eten. Je kunt dus minderen. Je kunt het ook verdelen, eet je een dag kip, maak dan wat minder en gebruik wat over is de volgende dag om nasi te maken.

Gooi niks weg

Weggooien van het eten is zonde, probeer liever zo min mogelijk te maken. Mocht je toch eten overhouden stop het dan in bakjes en vries het in of zet het in de koelkast. Een groot voordeel is dat je niet elke dag hoeft te koken. Je kunt de restjes ook bewaren en er de volgende dag iets anders mee maken.  Let wel op, sommige etenswaren kan en mag je niet opnieuw opwarmen.