Bespaar op je zorgpremie

Bespaar op je zorgpremie

sep 11
Bespaar op je zorgpremie

Nederland kent tientallen zorgverzekeraars. Je kunt hier terecht voor de verplichte basisverzekering, waarmee je verzekerd bent voor de noodzakelijke zorg van huisarts, tandarts en ziekenhuis. De premie die je betaalt voor de basisverzekering verschilt echter per verzekeraar. Hoe kun je ervoor zorgen dat je voordelig uit bent?

Vergelijken van zorgverzekeringen
Vergelijksites als ZorgWijzer.nl zetten de verschillende zorgverzekeraars en premies op een rijtje. Je kunt zo in één oogopslag zien welke aanbieders goedkoop zijn en welke een goede beoordeling krijgen. Wil je overstappen naar een andere aanbieder, let dan goed op het aanbod van de verzekeraar en lees voor je overstapt altijd de polisvoorwaarden. Op BespaarWijzer.nl kun je een gratis en persoonlijk bespaaradvies krijgen door enkele gegevens zoals postcode, gezinssamenstelling en huidige aanbieder in te vullen.

Eigen risico verhogen
Bijna alle verzekeraars bieden de mogelijkheid om je verplichte eigen risico te verhogen. Voor deze optie geldt: hoe hoger je vrijwillige eigen risico, hoe lager je maandelijkse premie. Dit moet je uiteraard alleen overwegen als je gezond bent en weinig of nooit ziektekosten hebt. Je kunt op basis van de kosten die je hebt gemaakt in de afgelopen jaren inschatten of het zin heeft om je eigen risico te verhogen. Zet uiteraard een flink bedrag opzij voor als je onverwacht hoge ziektekosten maakt die je zelf moet betalen.

Zorg goed voor je lijf en gebit
Een tip die meer opgaat voor de lange termijn, maar die zeker grote besparingen oplevert: door bij overgewicht af te vallen, niet te roken en goed je tanden te verzorgen kun je veel ziektekosten voorkomen. Bespaar op aanvullende verzekeringen en sluit bijvoorbeeld geen tandartsverzekering af als je een goed gebit hebt. Leg zelf het bespaarde geld opzij voor het geval zich met je tandartskosten toch een tegenvaller voordoet.