Bespaartips voor je bruiloft

Bespaartips voor je bruiloft

jun 22
Bespaartips voor je bruiloft

Je huwelijksdag… wil je op deze dag echt een droom laten uitkomen waarvoor je diep in de buidel wilt tasten? Of is trouwen niet het allerbelangrijkste in je leven en maak je creatieve keuzes die minder kosten? Je hebt dan geen klassieke bruiloft, maar wel een feest dat minstens zo leuk kan zijn. Bedenk als bruidspaar in spe samen welke onderdelen van het feest je echt belangrijk vindt. Zo hoor je vaak dat het een aanrader is om de foto’s toch aan een professional uit te besteden, voor een mooie en stijlvolle herinnering.

Eten en drinken
De hapjes, drankjes en huur voor de locatie slokken vaak een groot deel van het bruiloftsbudget op. Houd je van origineel? Je kunt de receptie en het feest ’s avonds dan vervangen door een picknick of een barbecue in het park. Een grote schuur op het platteland kan ook heel goed als feestlocatie dienen. Vraag je gasten om iets bijzonders te eten en te drinken mee te nemen in plaats van cadeaus.

Bruidsjurk en pak
Je kunt op zoek gaan naar tweedehands bruidskleding of huur deze kleding voor een prikje. Of wie weet past een mooie (witte) zomerjurk veel beter bij jou dan chique feestkleding? Je kunt ook de bruidsjurk of het pak van een familielid laten vermaken. Heb je witte bruidsschoenen nodig? Net zo goed zijn witte pumps, ballerina’s of juist hip gekleurde schoenen, die je ook na de bruiloft nog kunt dragen.

Van vervoer tot muziek
Vraag na in je omgeving of er mensen zijn die voor een betaalbare prijs de muziek, fotografie, uitnodigingen of het vervoer kunnen verzorgen. Of laat een stempel maken waarmee je de uitnodigingen, dinerkaartjes en bedankjes zelf een persoonlijke touch geeft. Voor decoraties die je zelf kunt maken, zoals wegwijzers of corsages, kun je inspiratie opdoen op internet. Kies voor een bepaalde kleur of thema op je bruiloft om een stijlvol geheel te krijgen.

Taart
Laat geen bruidstaart maken, maar vervang het dessert bij het diner door een mooie ijstaart. Leuk en praktisch, voor als je dit klassieke onderdeel niet wilt missen! Toch liever een echte bruidstaart? Met de rage van het taarten en cupcakes bakken zijn er vast ook familieleden of vrienden die tegen lage kosten een mooie taart of etagère met gebak kunnen maken. Of zelfgemaakte koekjes voor een origineel bedankzakje.