Besparen op je zorgverzekering

Besparen op je zorgverzekering

okt 18
Besparen op je zorgverzekering

Iedere Nederlander is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Het is dus een vast onderdeel van je maandelijkse lasten. Toch kun je op een aantal manieren hierop besparen.

Vergelijkingssites
Maak gebruik van een vergelijkingssite om de verschillende zorgverzekeraars en typen verzekeringen goed te kunnen vergelijken. Zo kun je precies zien welke zorgverzekering voor jou persoonlijk het goedkoopst is.

Aanvullende verzekering
Bepaal of je een aanvullende verzekering nodig hebt. Maak je geen of weinig gebruik van je aanvullende verzekering en kun je eventuele zorgkosten zelf betalen, dan is het goedkoper om je aanvullende verzekering op te zeggen.

Collectieve zorgverzekering
Sluit een collectieve zorgverzekering af. Hiermee kun je namelijk tot 10% korting krijgen op de basispremie. Vaak heb je via je werkgever of de vakbond de mogelijkheid om je collectief te verzekeren. Dit kan ook via verschillende internetcollectieven. Ben je student, dan is het vaak mogelijk om je via je hogeschool of universiteit collectief te verzekeren.

Eigen risico
Verhoog je eigen risico. Met een hoger eigen risico betaal je namelijk minder zorgpremie. Doe dit alleen wanneer je verwacht weinig zorgkosten te maken en je over genoeg vermogen beschikt om onverwachte kosten zelf te kunnen betalen.

Jaarbetaling
Maak gebruik van de mogelijkheid om in één keer het totale premiebedrag van je verzekering te betalen. Dit kan je namelijk een korting opleveren tot 3% van het totale bedrag. Wanneer je dit bedrag in één keer kunt missen, dan is het dus zeker aan te raden om hier gebruik van te maken.