De crisis en het woonakkoord

De crisis en het woonakkoord

jan 07
De crisis en het woonakkoord

Het klinkt bijna als een sprookje. Maar dat is het natuurlijk zeker niet. Want als er geen crisis was, hoefde er ook geen woonakkoord afgesloten te worden. Maar wat is het woonakkoord? En wat houdt het in voor u?

Het woonakkoord
Dat we op dit moment in een crisis zitten zal geen verrassing zijn. Maar wanneer we uit de crisis komen, dat is een beetje de grote vraag. Om de economie te stimuleren neemt de regering inmiddels aardig wat maatregelen. Eén daarvan betreft het woonakkoord. Door de economische crisis heeft ook de bouwsector het moeilijk. Zowel particulieren als bedrijven stellen bouw- of verbouwklussen uit, waardoor bouwbedrijven failliet gaan en bouwvakkers zonder baan komen te zitten.

In het woonakkoord zijn afspraken gemaakt over onder andere huursverhoging, verhuurdersheffing, het afsluiten van een 2e hypotheek en de bijdrage van de overheid aan startersleningen. Het woonakkoord omvat ook een groot aantal maatregelen om bouwen of verbouwen te stimuleren, zodat de neerwaartse spiraal doorbroken kan worden.

Wat betekent dit voor u?
Bent u woningbezitter dan zou het nu financieel voordeliger kunnen zijn om bijvoorbeeld uw huis te verbouwen. Tot 1 maart 2014 bedraagt de te betalen btw namelijk slechts 6% in plaats van de gebruikelijke 21%. Ook als u uw huis energiezuiniger wilt maken, kunt u in aanmerking komen voor een subsidie. Of misschien bent u starter op de huizenmarkt en kunt u met een starterslening toch een huis kopen.

Wat uw wensen ook zijn, besef goed dat u ook geld moet investeren. Geld dat u niet voorhanden heeft, maar waarvoor u een lening af moet sluiten. Bij Interbank kunt u daarom terecht voor een gedegen advies op maat. Aan de hand van het woonakkoord kunnen zij bekijken welk krediet het beste bij uw situatie past. Zo kan de crisis misschien toch nog een positief randje krijgen!