Dit is waarom ook in deze tijd de beurzen flink omhoog gaan

Dit is waarom ook in deze tijd de beurzen flink omhoog gaan

jun 09

De coronacrisis is een vervelende tijd voor iedereen. Overal op de wereld voelt men de gevolgen van deze ongekende crisis en ook de economie krijgt flinke klappen. Toch zijn er beurzen die flink stijgen omdat er bepaalde aandelen alsnog in waarde blijven stijgen. Dit klinkt best vreemd, maar toch zijn er een aantal duidelijk aanwijsbare redenen waarom de beurzen aan het stijgen zijn. Het kan dus zomaar zijn dat 2020 voor veel mensen een uitstekend jaar is om te starten met beleggen. Wij leggen je uit hoe het komt dat het juist nu een goed moment is om hierin te investeren.

Positief denken

Als belegger kun je je het niet veroorloven om negatief te denken. Optimisme is dan ook een belangrijk kenmerk voor een belegger. Hoewel de coronacrisis hard om zich heen aan het slaan is, blijven vele beleggers geloven in mooie rendementen. Dit kan zowel op de lange termijn als op de korte termijn zijn. Groot voordeel van deze periode is dat veel aandelen qua prijs nogal gedaald zijn, en dat het daarom een mooi moment is om nu tegen een relatief laag bedrag in te stappen.

Lage rentestanden

De afgelopen jaren werd de vraag naar spaarrekeningen steeds lager, omdat de rentepercentages op een historisch laag niveau stonden en nog steeds staan. Dit betekent dat sparen niet een zeer effectieve manier is om te sparen. De verwachting is dat de rentepercentages de komende jaren niet zomaar zullen aantrekken, waardoor beleggen een betere investering van je spaargeld lijkt dan bevriezen op een spaarrekening.

Hulpt van overheden

Om een wereldwijde economische crisis te voorkomen zijn er verschillende overheden die veel geld stoppen in de economie. Zo zijn de ECB en de Federal Reserve bezig met een grote golf aan monetaire verruiming en worden grote hoeveelheden obligaties en bedrijfsleningen overgenomen. Ook de Europese Commissie en landelijke overheden geven veel geld uit om de economie recht te houden. Mede hierdoor kunnen bedrijven vooruit blijven kijken, en blijft beleggen dus ook interessant.

Mogelijk vaccin tegen corona

Het coronavirus mag dan wel de grootste veroorzaker zijn van de grote crisis waar we momenteel zitten, er lijkt echter wel een licht te branden aan het einde van de tunnel. Een vaccin kan namelijk de boel weer een zetje in de rug geven, iets wat we hard nodig hebben met zijn allen. Het is niet de vraag of het vaccin er komt, maar wanneer. Beleggers speculeren hier al volop over, en de verschillende markten krijgen hier ongetwijfeld een flinke boost van.

Weet dus dat we met zijn allen in een grote crisis zitten, maar dat beleggen nog steeds een hele interessante optie kan zijn om een rendement op je spaargeld te krijgen. Er zijn voldoende bedrijven die nog steeds hele goede cijfers laten zien, zoals bedrijven in de tech wereld. Wees positief, denk goed na over mogelijke bronnen om in te investeren en weet dat nu ook een heel goed moment kan zijn.

Beleggen kent risico, je inleg kan minder waard worden.