Een restaurant beginnen, wat komt erbij kijken?

Een restaurant beginnen, wat komt erbij kijken?

jun 04
Een restaurant beginnen, wat komt erbij kijken?

Wilt u een restaurant beginnen en weet u niet waar te beginnen? Neem dan de volgende tips en tricks ter harte. Alvorens u zich stort in een ondernemersavontuur in de horecabranche dient u zichzelf een aantal kritische vragen te stellen. Ben ik stressbestendig? Kan ik goed zaken doen? Is mijn locatie goed? en een aantal andere cruciale vragen. Hier zijn de gezegden ‘bezint eer gij begint’ en ‘wie zichzelf kent, kent de halve wereld’ dus zeer van toepassing.

Plan
Als u zichzelf er van heeft weten te overtuigen dat u echt geschikt bent voor het ondernemerschap in de horeca moet u zorgen dat u op een bepaalde manier genoeg geld bij elkaar krijgt om dit te financieren. Een lening bij de bank in combinatie met het investeren van eigen geld is hiervoor een van de meest voor de hand liggende dingen. U kunt ook gaan zoeken naar investeerders, maar dat is vaak erg lastig.

Plaats
U dient ook goed na te denken over de plaats waar u uw horecagelegenheid wil vestigen. Deze plaats moet aantrekkelijk zijn voor klanten en de aankleding van de zaak dient ook van kwaliteit te zijn. Op deze manier voelen klanten zich gewaardeerd en zijn zij eerder geneigd om terug te komen. Tevreden klanten staan garant voor mond-tot-mond reclame.

Personeel
Als u met personeel wilt starten dient u een sollicitatie procedure op te zetten. Wees zorgvuldig in het aannemen van mensen, want personeel is een zeer kostbare bron van productiviteit. Bedenk wel dat starten met personeel een stuk meer kosten met zich meebrengt dan starten zonder personeel.

Registratie
Er moet ook veel papierwerk geregeld worden alvorens u van start gaat. U dient zich te registreren bij de KVK en de belastingdienst. Daarnaast heeft een horecagelegenheid vaak bepaalde vergunningen nodig voor het schenken van bijvoorbeeld alcohol. Een juridisch specialist voor de horeca kan u begeleiden bij het verkrijgen van de nodige vergunningen.-

Branchevereniging
Het is verstandig om lid te worden van de branchevereniging voor de horeca, de KHN. Zij kunnen uw belangen behartigen en hier kunt u alle informatie krijgen die u nodig hebt.