Geen sportschoolabonnement, wel lekker fit

Geen sportschoolabonnement, wel lekker fit

apr 24
Geen sportschoolabonnement, wel lekker fit

Je wilt graag een strak lijf en een gewicht waarbij je je fit en gezond voelt. Maar o wat is het toch moeilijk om een paar kilo’s kwijt te raken! Als de zomer eraan komt, dan zijn ook de sportscholen er meteen bij met interessante aanbiedingen voor een fitnessabonnement. Op het eerste gezicht lijkt het bedrag per maand heel goedkoop, maar meestal valt dit toch tegen. Hoe zorg je ervoor dat de kosten niet de pan uit rijzen en je toch je doel bereikt?

Duur uit met een aanbieding
Een aantal weken gratis sporten, gebruik van cardioapparatuur, virtual spinning, gratis hulp van een voedingsdeskundige: het aanbod van de fitnessaanbieders is meestal heel aantrekkelijk. De bijbehorende plaatjes met strak getrainde body’s verleiden je daarom maar al te snel tot een abonnement. Maar reken eens uit wat je in totaal op jaarbasis kwijt zult zijn aan deze sportieve bezigheden. Terwijl je er misschien toch snel genoeg van krijgt. Volg de onderstaande tips op voor het (gratis) kwijtraken van gewicht.

Geen dieet, maar gezonde gewoontes
Er zijn kilometers tekst geschreven over dit fenomeen: het jojo-effect. Kilo’s kwijtraken na een dieet, die er vervolgens net zo snel weer aanvliegen. De beste tip: volg gewoon geen dieet, maar probeer wel consequent je eet- en beweeggewoonten aan te passen. Dus snoep bijvoorbeeld helemaal niet meer ’s avonds op doordeweekse dagen. Of parkeer altijd in een goedkoper gebied en loop het laatste stukje. Door je leefpatroon te veranderen kun je op den duur aardig wat kilo’s kwijtraken.

Opgeruimd staat netjes
Een andere goede tip: ruim je rommel altijd meteen op, ook al moet je daarvoor een keer extra naar boven lopen. Het geeft een opgeruimd gevoel en je bouwt conditie op door het traplopen. Steek ook wat meer tijd in het bijhouden van je tuin of balkon. Al vegend en onkruid uittrekkend haal je meteen een frisse neus. Je kunt jezelf met dit klusje net zoveel in het zweet werken als je zelf wilt.

Ga er dus eens voor zitten en stel een lijstje op met de gewoontes die je kunt veranderen. Je lichaam, geest en portemonnee zullen er blij mee zijn!