Goedkoop je huis schoonmaken

Goedkoop je huis schoonmaken

jan 07
Goedkoop je huis schoonmaken

Het schoonmaken van je huis kan best een dure aangelegenheid zijn. Voor elke schoonmaakklus kun je tegenwoordig een ander duur merkproduct kopen. In plaats van deze chemische producten kun je ook alternatieve middelen als schoonmaakazijn en soda gebruiken. Deze middelen maken net zo goed schoon, maar zijn een stuk goedkoper.

Schoonmaakazijn
Schoonmaakazijn is uitermate geschikt voor het verwijderen van kalkaanslag in de badkamer of huishoudelijke apparaten. Wanneer je de azijn verdunt met wat warm water kun je je douchekop, kranen, waterkoker en koffiezetapparaat eenvoudig ontkalken. Ook urinesteen en bruine aanslag in de wc-pot kun je verwijderen met schoonmaakazijn. Tevens kun je groene aanslag van je terras verwijderen door de tegels te schrobben met verdunde azijn. Schoonmaakazijn kan daarnaast gebruikt worden als wasverzachter.

Zilversoda
Zilversoda ontvet goed en is geschikt voor verschillende klusjes, zoals het ontstoppen van de afvoer. Strooi daartoe enkele eetlepels soda op het rooster van de afvoer en spoel dit vervolgens door met een flinke hoeveelheid heet water. Verder kun je aangekoekte pannen schoon krijgen door ze te vullen met een mengsel van soda en water en dit vervolgens aan de kook te brengen. Tevens zorgt een schep soda bij je witte was ervoor dat deze goed wit wordt.

Citroensap
Citroensap verwijdert nare luchtjes en werkt bacteriedodend. Daarnaast ontvet het ook goed. Je kunt bijvoorbeeld je magnetron ontvetten door er een bakje met citroensap in te zetten en de magnetron vervolgens enkele minuten aan te zetten. Je kunt daarna heel gemakkelijk met een doek alle viezigheid wegvegen.

Je ziet dat er vele mogelijkheden zijn om geld te besparen met schoonmaken. Wanneer je eenmaal bezig bent, ontdek je nog veel meer manieren om deze goedkope middelen te gebruiken. Bovendien is deze manier van schoonmaken ook nog eens goed voor het milieu.