Goedkoop op vakantie

Goedkoop op vakantie

dec 13
Goedkoop op vakantie

Op vakantie gaan kan erg duur zijn. Toch zijn er verschillende manieren waarop je geld kunt besparen. Met de volgende tips kan ook jij goedkoop op vakantie gaan.

Korting bij het boeken
Door slim te boeken kun je aardig wat geld besparen op de reis zelf. Boek je je vakantie vroeg in het seizoen, dan kun je vroegboekkorting krijgen. Hiermee kun je tot wel 20% besparen op de reissom. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je vakantie juist op het allerlaatste moment te reserveren. Wanneer je niet gebonden bent aan een specifieke periode of bestemming is een lastminutereis een goede keuze. Op deze manier kun je vaak profiteren van fijne kortingen.

Hoogseizoen
Het is goedkoper om op vakantie te gaan buiten het hoogseizoen. Tijdens de zomervakantie en rond Kerst liggen de prijzen voor vakanties een stuk hoger. Omdat de meeste mensen op vakantie gaan tijdens het hoogseizoen is het dan ook nog eens een stuk drukker. Wanneer je dus op reis gaat in het laagseizoen, kies je voor een rustige vakantie voor minder geld.

Social travelling
In plaats van te verblijven in een hotel kun je er ook voor kiezen om te logeren bij lokale bewoners. OpWimdu en Airbnb vind je een groot aanbod aan kamers en appartementen. Deze manier van reizen is niet alleen goedkoper, je kunt ook je gastheer of gastvrouw om tips vragen over de leukste bezienswaardigheden.

Eigen land
Een vakantie in eigen land is een stuk goedkoper. Bovendien is er in Nederland genoeg te zien en te doen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een korte stedentrip of een kampeervakantie. Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om af en toe een dagje weg te gaan. Dit is niet alleen goedkoper, maar het bespaart je ook een hoop stress.