Goud houdt altijd waarde

Goud houdt altijd waarde

dec 17
Goud houdt altijd waarde

Ondanks de goudkoers vijf dagen per week in beweging is, zal goud nooit zijn waarde verliezen. Het investeren in goud is dus altijd een slimme keus. De goudkoers wordt vastgesteld op de grootste goudmarkten ter wereld, die te vinden zijn in Londen en New York. Het vaststellen van de goudkoers gebeurd twee keer per dag. De goudkoers is door iedereen te volgen via de website 24hgold.com. Goud en andere edelmetalen worden bij beleggers gezien als een veilige haven. In onzekere tijden stijgt mede daardoor de prijs van goud vaak enorm.

Goud en zilver ofwel troy ounce

Zilver en goud wordt wereldwijd aangeduid in troy ounce, dit is de gebruikte eenheid voor edelmetalen. Een troy once is gelijk aan 31,103 gram. Een kilo edelmetaal is hetzelfde als 32,15 troy ounce. Bij de berekening van de goudkoers wordt niet alleen gekeken naar de vraag en het aanbod. Ook de economische en politieke ontwikkelingen spelen daarbij een grote rol. Goud wordt op alle grote financiƫle markten verhandeld.

Wat is goud nou precies

Als men het over goud heeft, komt ook vaak ook het woord karaat ter sprake. De waarde van het goud is sterk afhankelijk van de hoogte van het karaat goud. Het karaat goud, is een manier om de hoeveelheid fijngoud aan te geven dat het bewuste goud bevat. De hoogte van het karaat goud geeft dus de hoeveelheid zuiver goud aan. 24 karaat goud bevat 99,99 procent zuiver goud, terwijl 8 karaat goud bestaat uit 33,3 procent zuiver goud. Het aantal procent zuiver goud is vaak terug te vinden in een sieraad. Het wordt aangegeven met een nummer dat slaat op het aantal procent zuiver goud. 8 karaat goud heeft dan het nummer 333 bijvoorbeeld. In Nederland worden de meeste sieraden gemaakt van 14 karaat goud, dat heeft 58,5 procent zuiver goud en wordt aangeduid met het nummer 585. In het Midden-Oosten en in Aziƫ worden de sieraden gemaakt van een hoger karaat goud bijvoorbeeld 18, 20 of 22 karaat. Hierdoor is de goudkleur ook dieper. Heeft u sieraden van 8 karaat goud, dan komen die zeer waarschijnlijk uit Duitsland. Hier in Nederland mag 8 karaat goud namelijk niet verkocht worden onder de noemer goud.

Goud kopen?

De kieswijzer van The Silver Mountain helpt u bij het maken van de beste keuze als het aankomt op het kopen van goud tegen de meest actuele goudprijs. Diverse gouden munten, of munten van andere edelmetalen worden in de kieswijzer met elkaar vergeleken zodat u een duidelijk overzicht heeft. U ziet de verkoopprijs, de aankoopprijs en de spread van verschillende producten in de webshop. Goud is vrijgesteld van btw en daardoor goedkoop in de aanschaf. Verkoopprijzen worden elke vijf minuten aangepast aan de hand van een automatische koppeling met de marktprijzen. Zo kunt u goud kopen op het moment waarop u de goudkoers het meest gunstig acht. Bij The Silver Mountain kunt u dus op ieder gewenst moment van de dag een bestelling plaatsen tegen de meest actuele goudkoers. Wilt u meer informatie?