Het verloop van de goudkoers

Het verloop van de goudkoers

jun 04
Het verloop van de goudkoers

Een van de vaste waarden voor beleggers is al vele decennia goud. De inkoop van goud is nog steeds een goede investering voor de langere termijn. Verschillende analisten verwachten dat dit de komende periode ook zo zal blijven. Door een van de bekendste analisten die er is, de heer Greenspan, werd er ooit gezegd dat Goud de graadmeter van de economie is.

Goud is een goede investering voor de langere termijn

Goud behoudt sowieso altijd waarde en is hierdoor een zekere investering. In tijden van een afzwakkende economie, spelen de meeste beleggers op safe met het kopen van goud. Uiteraard kan het wel zo zijn dat de goudprijs fluctueert. Er wordt door beleggingsadviseurs geadviseerd om ongeveer 10% van je beleggingsgeld te investeren in goud. Zo speel je altijd op safe en hoef je je geen zorgen te maken.

Laat je goed adviseren voor je goud gaat kopen

Je kunt op verschillende manieren in goud investeren. Zo kun je gouden munten aanschaffen, goudstaven kopen of investeren in goudfondsen. U betaalt bij gouden munten wel een opslagpercentage van rond de 25%. De investering moet dan ook flink stijgen om er rendement uit te halen. Bij goudstaven ligt dit percentage een stuk lager. Dit komt ongeveer uit bij de 3% aan kosten. Er moet uiteraard wel rekening gehouden worden met opslagkosten. Ook is het mogelijk om aandelen te kopen van goudmijnen of de investeringsmaatschappijen die daar achter zitten. Maar je kunt ook bij diverse bedrijven terecht die zijn gespecialiseerd in de inkoop van goud.

Verschillende opties om goed te beleggen in goud

Er zijn verschillende opties mogelijk als je in goud wilt beleggen. Bij het investeren in een goudmijn moet je je wel erg goed verdiepen in de organisatie achter de goudmijn. Meestal is het lastig te zeggen van af een afstand of deze partner betrouwbaar is. Laat je dan ook altijd goed informeren voordat je gaat investeren.