Kwaliteitsjeans voor weinig geld

Kwaliteitsjeans voor weinig geld

jun 30
Kwaliteitsjeans voor weinig geld

Wie houdt er nu niet van jeans? Zowel voor casual, feestelijke als zakelijke outfits is dit kledingstuk ideaal. Wel zijn er grote verschillen in kwaliteit en daarmee ook in prijzen. Een spijkerbroek kost gemiddeld tussen de 25 en 300 euro. Jij wilt natuurlijk goedkoop een kwaliteitsjeans kopen. Waar kun je die vinden?

Verschillen in kwaliteit
Populaire jeansmerken die goed bekend staan zijn bijvoorbeeld Replay, Tommy Hilfiger, Esprit, Mexx, Levi’s en Diesel. Veel merken hebben meerdere lijnen voor jeans, duurdere en wat goedkopere. Is de prijs aan de lage kant, dan zijn de kwaliteit van de katoen en de pasvorm vaak ook minder. Dit komt doordat de stof van goedkope jeans op grote fabrieksmachines is geweven.

Een goede merkjeans is duurder, omdat de fabricage arbeidsintensiever is. Het denim heeft vaker een verfbad gehad, waardoor de broek mooier slijt. Bij een goedkope jeans gaat de blauwe kleur er dus sneller af. In de afwerking van chique jeans zit vaak ook meer werk en de broek heeft duurdere details. Om een stijlvol vintage effect te krijgen worden bijzondere technieken gebruikt, waar je uiteraard voor betaalt.

Goedkope merkjeans vinden
Een jeans van een lichte kwaliteit is uiteraard op termijn duurder, als de spijkerbroek sneller aan vervanging toe is vanwege slijtage. Het is daarom economischer om een ambachtelijk gemaakte jeans uit een vorige collectie te kopen. Dit soort koopjes kom je vooral tegen in outlet stores en leveren je vaak meer dan 50 procent voordeel op. Esprit bijvoorbeeld heeft zo’n winkel in Amsterdam. Een nadeel is dat je de afgeprijsde jeans waarschijnlijk niet mag ruilen.

Wil je liever online shoppen? Op internet kun je googelen op de trefwoorden online, sale of outlet in combinatie met het jeansmerk dat je op het oog hebt. Zo vind je bijvoorbeeld snel goedkope Replay of Diesel jeans online. Een voordeel is dat je niet in de rekken hoeft te zoeken en dat de spijkerbroek bij je thuis bezorgd wordt.