Online geld verdienen? Doe creatieve klusjes!

Online geld verdienen? Doe creatieve klusjes!

jun 03
Online geld verdienen? Doe creatieve klusjes!

Ben je creatief en wil je graag vanuit huis wat geld bijverdienen? Kijk dan eens op Fiverr.com, een internationale marktplaats waar freelancers vanaf vijf dollar een dienst aanbieden. Deze aangeboden dienst wordt een ‘gig’ genoemd. Er zijn veel aanbieders in het ludieke segment, met bijvoorbeeld een videoboodschap voor een jarige. Maar ook auteurs, grafisch ontwerpers of IT’ers kunnen hun diensten aanbieden.

Dienstenaanbod
Sinds 2013 behoort de site tot de wereldtop van populaire sites. Het aanbod van diensten, dat in de miljoenen loopt, is heel divers. Je kunt bijvoorbeeld aanbieden om advies te geven op een gebied waar je veel vanaf weet, zoals tips voor een bezoek aan Parijs of voor het maken van een geslaagd CV. Fiverr controleert uiteraard de gig die je aanbiedt en wijst aanstootgevende voorstellen af.

Ben jij goed in het maken van een video-animatie, een cartoon of een vertaling? Bedenk welk idee, talent of vaardigheid je wilt aanbieden en zet je aanbod online. Voeg een introductie van jezelf toe door middel van een video, zodat je meer bezoekers (en dus ook kopers) aantrekt. Als na twee weken zeker is dat de koper tevreden is met je dienst, dan is de betaling voor je beschikbaar.

Wat levert het op?
Met behulp van Fiverr (de naam is gebaseerd op de prijs vanaf vijf dollar die je voor een dienst rekent) kun je zo je hobby’s en kennis te gelde maken. Rijk word je er meestal niet van. Maar heb je ideeën waarmee je opvalt, dan kun je wel een leuke bijverdienste creëren.

Een percentage van 20% van de prijs van het klusje dat je aanbiedt gaat naar Fiverr zelf. Maar omdat je de dienst thuis uitvoert en digitaal aanlevert, zijn je kosten uiteraard beperkt. Ben je populair en verkoop je je dienst regelmatig, dan stijg je qua niveau en krijg je extra mogelijkheden aangeboden voor een carrière op de site.