Schone was, zacht geprijsd

Schone was, zacht geprijsd

aug 08
Schone was, zacht geprijsd

Wasmiddel is duur. Zeker als je een gezin hebt, vormt het een flinke kostenpost. Op internet lees je vaak tips over zelf wasmiddel maken of besparen op je kosten voor wasmiddel. We zetten hier de meest bruikbare tips op een rij. Tips die niet tijdrovend zijn en die bovendien géén aanslag vormen op de conditie van je wasmachine!

Wasmiddel voor scherpe prijzen
De volgende adviezen kosten weinig moeite en zijn gemakkelijk toe te passen:
– Veel mensen gebruiken te veel wasmiddel. Gebruik steeds iets kleinere doseringen dan normaal en check of het resultaat naar wens blijft
– Gebruik zachte groene zeep om vlekken in kleding of op kragen voor te behandelen en was deze kleren vervolgens op een lage temperatuur
– Was je wollen en fijne was met de hand met een beetje shampoo
– Koop grootverpakkingen waspoeder op de markt of bij een toko
– Ook prijsvechters als Aldi, Lidl en Action hebben goedkope wasmiddelen in het assortiment
– In Duitsland en België zijn wasmiddelen vaak goedkoper dan in Nederland
– Veel huisvrouwen zweren bij een klein beetje azijn bij de was in plaats van wasverzachter

Alternatieve wasmiddelen
Zelf wasmiddel maken kan met Sunlight zeep, Marseillezeep of groene zeep. Je vindt hiervoor veel recepten op internet. Kijk bijvoorbeeld op Grootgezin.nl. De meningen zijn verdeeld over het gebruik van zout of soda in zelfgemaakt wasmiddel. Volgens sommigen zouden deze middeltjes voor een snellere slijtage van je wasmachine zorgen.

Een veilige en milieubewuste manier van wassen is met wasnoten: wasnootschalen, die uit India komen, zijn vrij duur in aanschaf, maar uiteindelijk bespaar je zo’n 50% op de kosten die je normaal gesproken voor wasmiddel maakt. Je was wordt er heel zacht van, dus je hebt in ieder geval geen wasverzachter meer nodig. Bij de witte was voeg je af en toe wat vlekkenzout toe om je spullen mooi wit te houden.