Supers met alleen maar aanbiedingen

Supers met alleen maar aanbiedingen

aug 07
Supers met alleen maar aanbiedingen

Heb je een klein budget of ben je dol op besparen? Kijk dan eens bij een van de vele dumpsupers die de laatste jaren zijn geopend in Nederland. Ze trekken mensen aan die voor weinig geld levensmiddelen, huishoudelijke producten en kilo’s vlees uit de diepvries komen inslaan, maar ook studenten en jongeren die een paar kleine boodschapjes komen doen. Waar vind je deze winkels en wat kun je er kopen?

Discountformules
Vroeger waren de Aldi en de Lidl de bekendste goedkope supermarkten, die bekend stonden om de lage prijzen en een beperkt aanbod. Deze twee supermarkten zijn echter geleidelijk hun assortiment gaan uitbreiden met verse waren en steeds meer gaan lijken op AH, Dirk en Jumbo. Ze zijn hierdoor minder interessant geworden voor koopjesjagers. Die worden nu aangetrokken door de nieuwe discountsupers, waar de prijzen wel 30 tot 50% lager liggen dan in de gewone supermarkten. Terwijl de producten van goede kwaliteit zijn.

In de dumpsupers vind je overproducties van A-merken, B-merken en huismerken. Het assortiment omvat veel diepvries- en houdbare producten, maar soms ook groenten en brood. Omdat het om overschotten gaat, tref je vaak producten aan waarvan de houdbaarheidsdatum bijna verloopt en producten van buiten het seizoen, zoals ijsjes in de winter. Het aanbod is beperkt en continu wisselend. De dumpwinkels zijn niet te vergelijken met reguliere supermarkten, want de ene keer zijn er veel producten te koop, de andere keer weinig.

Winkels door heel Nederland
De winkels zijn sober ingericht en hebben zo min mogelijk medewerkers. Dankzij de economische crisis kunnen ze goedkoop in leegstaande panden trekken. Groeiende ketens zijn Gekke Gerrit, Mega Food Stunter en Budget Food. Maar er zijn ook andere namen, zoals Frosty Diepvriesvoordeel, Superdeal en Palletvoordeel. Ze zijn gericht op uitbreiding en door heel Nederland te vinden. Op Dumpsuper.nl kun je vestigingen in jouw buurt opzoeken.