Tips voor het kopen van goedkope tuinmeubelen

Tips voor het kopen van goedkope tuinmeubelen

apr 29
Tips voor het kopen van goedkope tuinmeubelen

Om zoveel mogelijk van je tuin te kunnen genieten zijn tuinmeubelen onmisbaar. Ze zijn er in vele materialen, uitvoeringen en kleuren en verschillende prijsklassen. Wil je  je tuin opfleuren met nieuwe tuinmeubelen en is je budget beperkt? Met deze tips koop je budgetvriendelijke en dus goedkope tuinmeubelen zonder  aan kwaliteit en comfort te moeten inboeten.

Laten we maar onmiddellijk met de deur in huis vallen: goede en goedkope tuinmeubelen maak je ongetwijfeld zelf. Dat doe je best met steigerhout. Gebruikt steigerhout is erg goedkoop en dikwijls zelfs gratis verkrijgbaar.
Steigerhout is meestal vurenhout, gebruikt in de bouw. Het hout wordt lange tijd aan alle weersomstandigheden blootgesteld, vandaar hun typisch verweerde en stoere uitstraling.
Planken uit steigerhout hebben zelden dezelfde dikte, en dat zorgt voor een exclusieve uitstraling. Steigerhout laat zich gemakkelijk bewerken, is weerbestendig en zo droog.

Extra bespaartips voor het kopen van goedkope tuinmeubelen:

Ben je niet handig of heb je geen zin om zelf je tuinmeubelen vervaardigen uit steigerhout, dan zijn er nog voldoende mogelijkheden om goedkope tuinmeubelen te kopen.

Online veilingen: goedkope tuinmeubelen koop je online via allerlei online veilingen waar je steeds een uitgebreid en gevarieerd aanbod vindt.

Faillissementen: tuinmeubelen outlet, een houten tuinset en diverse setjes koop je goedkoop uit faillissementen. Die worden meestal aangekondigd via huis- aan huis bladen of via internet. Wees er vlug bij, want goedkope tuinmeubelen uit faillissementen zijn zo verkocht. Het betreft immers meestal nieuwe tuinmeubelen.

Tweedehands tuinmeubelen: het kopen van tweedehands tuinmeubelen is een andere mogelijkheid. De keuze aan websites die tweedehands tuinmeubelen aanbieden is haast onbeperkt. Tweedehands tuinmeubelen koop je ook in de kringloopwinkel. Je kunt er diverse setjes vinden, waarmee je leuk kunt combineren. Combineren is sowieso leuk,  ook met nieuwe meubels. Probeer eens verschillende stoelen aan een tafel, dat geeft een heel speels effect.

Uitverkoop: daardoor kan je erg goedkope tuinmeubelen kopen. Het betreft meestal ongebruikte tuinmeubelen die voordelig de deur uit moeten om plaats te maken voor nieuwe collecties.