Verhuur je auto en verdien je autokosten terug

Verhuur je auto en verdien je autokosten terug

apr 10
Verhuur je auto en verdien je autokosten terug

Uit een onderzoek van organisatie Natuur en Milieu komt het volgende naar voren: autobezitters genieten van de vrijheid die het geeft als je een auto voor de deur hebt staan, maar dezelfde mensen hebben er ook last van dat er zoveel auto’s zijn. Het blijkt verder dat een op de zes personen wel wat aan hun auto zou willen verdienen. Deze mensen zouden bereid zijn om hun auto tegen een vergoeding met andere priv√©personen te delen, mits er niet te veel rompslomp bij komt kijken en de verzekering goed geregeld is.

Waar kun je je aanmelden?
Natuur en Milieu wil uiteraard het aantal auto’s in Nederland terugbrengen. De milieuorganisatie is daarom een campagne gestart die het autodelen stimuleert en die aansluit bij het SER Energieakkoord. Je kunt je aanmelden op Ikbenhopper.nl. Daar schrijf je je in bij een deelbedrijf en ontvang je kortingsbonnen die je aan de eerste vijf klanten kunt geven als lokkertje. Zo kunnen ze met korting jouw auto leren kennen.

Je kunt je auto aanbieden op de websites van autodeelbedrijven SnappCar of MyWheels. Hier vind je tot wel twintigduizend auto’s die te huur worden aangeboden door priv√©personen. De huurder betaalt tussen de 25 en 40 euro per dag voor een auto uit zijn postcodegebied.

Autodelen is goed geregeld
Als je je auto verhuurt via SnappCar of MyWheels, is deze tijdens de verhuur allrisk verzekerd via Centraal Beheer. Registratie bij de autodeelplatforms is gratis. Je vult een profiel in met foto’s en details over de auto. Door je auto een paar keer per maand te verhuren, kun je mogelijk je vaste autolasten er al uithalen. Je behoudt zelf de regie, want je bepaalt als verhuurder zelf de vraagprijs en je kunt via een kalender aangeven wanneer je je auto wilt verhuren.