Warm in huis, stookkosten omlaag!

Warm in huis, stookkosten omlaag!

feb 04
Warm in huis, stookkosten omlaag!

Je stookkosten gaan gegarandeerd omlaag als je de warmte in huis beter weet binnen te houden. Doe je voordeel met de volgende tips, zodat je je energierekening omlaag kunt brengen.

Tocht tegengaan
Je stookt je huis lekker warm, maar een nadeel is dat door de ramen veel warmte naar buiten gaat. Wil je tocht bestrijden, dan zijn tochtrollen een eenvoudige oplossing. Je kunt hiermee de tochtkieren onder het raam of de deur dichtmaken. Een tochtrol is een langwerpig, effen of bedrukt kussen. Gebruik anti-tochtrollen in minder koude periodes gewoon als sierkussen op je bed of bank. Door de verschillende dessins en vormen zijn ze uitstekend te combineren met gewone kussens.

Minder stoken
Bekende tips om op energiekosten te besparen zijn om alleen de kamers te verwarmen die je gebruikt. Zet bijvoorbeeld in de kamers van de kinderen of in de badkamer de verwarming pas een uurtje voor gebruik aan. Zet de verwarming zachter als je een dag actief bezig bent in huis. Ook kun je je in huis wat warmer kleden met een dik vest en zo de thermostaat standaard wat lager zetten. Daarnaast kun je ook flink besparen op energie door op tijd de gordijnen dicht te doen en kaarsen te branden.

Lamellen
Wil je de warmte binnen houden en de kou buiten, dan zijn lamellen een ideaal product. Deze raamdecoratie zorgt bovendien voor een rustige uitstraling en veel sfeer in je interieur. Met lamellen op maat heb je een prachtige raambekleding en alle voordelen voor je stookkosten van dien.
Lamellen zijn de nieuwste trend en gemakkelijk in onderhoud. Je kunt een effen kleur of een print kiezen. De lamellen worden door experts op maat gemaakt en desgewenst door een monteur geïnstalleerd.