Wat houdt een BKR-registratie in?

Wat houdt een BKR-registratie in?

aug 10
Wat houdt een BKR-registratie in?

Je hebt vast weleens gehoord van een BKR-registratie. Wat het precies inhoudt is je misschien niet geheel duidelijk. Dat behoort nu tot de verleden tijd, want hier kun je er alles over vinden.

Wat betekent BKR?
BKR is een afkorting en staat voor Bureau Krediet Registratie. Het is een registratie die helpt om problematische geldschulden te voorkomen. Daarmee wordt geprobeerd een verantwoorde kredietverlening te organiseren.

Welke leningen worden geregistreerd bij BKR?
Vanaf een bedrag van ongeveer € 500,00 wordt een lening geregistreerd bij BKR. Onderstaande leningen worden geregistreerd bij BKR:

*Persoonlijke lening;
*Doorlopend krediet;
*Roodstandlimiet;
*Creditcardlimiet;
*Klantpaslimiet;
*Hypotheek met een betalingsachterstand van meer dan 120 dagen.

Wat gebeurt er als je geld wilt lenen?
Wanneer er een financiering wordt aangegaan, kan een bank of financieringsmaatschappij een BKR-toetsing doen. Geldverstrekkers willen namelijk weten of je elders een lening hebt afgesloten en of je betalingsproblemen had en misschien nog steeds wel hebt.

Voordat een geldverstrekker een BKR-toetsing wil doen, moet hij toestemming vragen aan jou. De geldverstrekker mag jou dan toetsen of je een negatieve codering hebt. Daar staat wel tegenover dat de geldverstrekker ook een plicht heeft. Bij het verstrekken van een lening aan jou zal hij dit eveneens moeten melden bij BKR.

Jij en een BKR-registratie
Je kunt een negatieve codering krijgen wanneer je meer dan 2 maanden achterstand hebt op een lening. Deze codering kan maar liefst 5 jaar blijven staan. Zorg daarom dat je geen onnodig geld leent, maar dat je op tijd geldbedragen aflost.

Ben jij op internet een persoonlijke lening aan het berekenen omdat je graag een geldbedrag wilt lenen, maar heb je ook elders geldleningen uitstaan? Houd er dan rekening mee dat een geldverstrekker kan vragen om een BKR-toetsing. Wil je zelf je BKR-registratie inzien? Dit kan voor een bedrag van € 4,95. Dit kun je gemakkelijk regelen via je eigen bank.